Du er her

På Topp i Dalane 2013 - Min tursamling

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

På Topp i Dalane 2013 – Tur – DalaneArrangementet "På Topp i Dalane" arrangeres av Dalane Friluftsråd og turene er å finne i Dalane kommunene. Hensikten er å bedre den fysiske formen i tillegg til frisk luft i en ellers travel hverdag. Året 2013 inneholder tilsammen 21 turer fordelt på kommunene Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal. Med denne artikkelen ønsker jeg å "samle" mine turopplevelser igjennom nettopp dette arrangementet.På Topp i Dalane 2013

Kalvatoknuten – På Topp i Dalane 2013 – BjerkreimÅret 2013 inneholder 21 turer fordelt på 4 kommuner, disse er Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal. Hver tur er gradert etter 5-30 poeng, de tyngste turene gir mest poeng. Fargekodene oppgitt for hver tur er grønn, blå og rød som i nivå blir oppgitt som lett, middels og krevende.

På Topp i Dalane er spennende både for store og små, for hvert turmål er det plassert ut en klippetang med ulikt mønster for hver destinasjon. På Dalane Friluftsråd sine hjemmesider er det mulig å laste ned tur heftet til din datamaskin og printe dette ut. Dersom en heller ønske å skrive ned turkoden som er oppgitt i gjesteboka på hver destinasjon og registrere turen i ettertid på Internett er det også mulig. For direkte link til Dalane Friluftsråd`s turheftet klikk her.

I tillegg til fantastiske turmuligheter og et utrolig bra arbeid med merking av turstier og løyper ønsker Dalane Friluftsråd å premiere oss turgåere. Flotte premier i tillegg til utlevering av pins for min 80 registrerte poeng. 

Jeg har skrevet en artikkel om Allemannsretten som kan være grei og lese før tur. Husk at samarbeidsvillige bønder har gjort det mulig å ferdes langs mange private terreng, og at dette forholdet er basert på tillit. For å komme til artikkelen om Allemannsretten klikk her.

Innleveringsfrist er satt til 23.Okt.2013Etter en forhåpentligvis enkel forklaring på hva "På Topp i Dalane 2013" går ut på ønsker jeg å presentere mine turer i denne artikkelen sortert etter kommuner.

Bjerkreim kommune

Eigersund kommune

Lund kommune

Sokndal kommune

 

Jeg ønsker å vise frem noe av det flotte terrenget turene i Dalane kommunene byr på.

Hellersheia 315m.o.h – Sokndal – Jøssingfjorden

Bildet er tatt på turen til Hellersheia 315m.o.h, Sokndal kommune.

Kvidaheia 277m.o.h – Sokndal – BringebærBildet er tatt på turen til Kvidaheia 277m.o.h, Sokndal kommune.

Årosåsen 178m.o.h – Sokndal – SogndalstrandBildet er tatt på turen til Årosåsen 178m.o.h, Sokndal kommune.

Kvidaheia 277m.o.h – Tjern – SokndalBildet er tatt på turen til  Kvidaheia 277m.o.h, Sokndal kommune.

Hovlandsheia – Eigersund kommuneBildet er tatt på turen til Hovlandsheia 361m.o.h, Eigersund kommune.

Gaudland Turisthytte – Kvidaheia 277m.o.h – SokndalBildet er tatt på turen til Kvidaheia 277m.o.h, Sokndal kommune.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer