Du er her

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien.Sælandsskogen med idylliske Taksdalsvatnet er å finne i Time kommune. Mulighetene i dette friluftsområdet er mange, i tillegg til å være både spennende og lærerikt for både store og små. Naturreservatet er også rikt på både fugle- og dyreliv. Sælandskogen er et lunt og godt alternativ på forblåste dager.

Sett av 1t tur/retur på den totalt 2,2km lange turen.

 

 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                   Time
Tid:                              1t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       2,2km tur/retur (Stigning 12m)
Høyde:                        Taksdalsvatnet og Sælandskogen 90 - 100m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad

Barnefjellstøvelen – Kategori Enkel.Tur/retur fra parkeringsplassen i Sælandsskogen til Taksdalsvatnet (utløpet av Urdåna – hvor Urdådalen begynner) er Enkel i vanskelighetsgrad. Stigningen er lav og det er tilnærmet flatt, men stien er noe småkupert og steinete langs Taksdalsvatnet. De aller minste barna vil nok trenge ei god hand og holde i på noen få lengder. Etter regnfulle dager kan det også være noe sørpete, så husk gode og vanntette sko! Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Hele turen følger god sti, - faktisk kan en vel kanskje på noen steder si skogsvei? Turen egner seg ikke for barnevogn, de aller minste må derfor bæres i bæremeis. Det er bro og gjerdeklyver på turen. En går for det meste i et skjermet og ur-skogkledd terreng. Friluftsområdet byr på et rikt fugle- og dyreliv der deler av turen går i et naturreservat. Det er satt opp infotavler både ved start og etter siste bro inne i skogen.

Turen i Sælandskogen er et lunt alternativ på forblåste dager.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Fra parkeringsplass i Sælandskogen er det satt opp skilt til Bjødnalia. Det er ingen merkinger utenom skilting for denne turen.

En bør merke seg følgende,
Fra parkeringsplassen følger en grusstien ned og over den lille bekken på trebroa. Følg så skogstien i knappe 250m, her deler stien/veien seg. Ta til høyre, altså ned og over bekken. Også her krysses ei trebro, denne er mye større en den første. Bekken renner ut i Taksdalsvatnet. Følg ferdselsåra videre og ta på nytt til høyre etter gjerdeklyveren. Den urete stien tar deg parallelt ut langs Taksdalsvatnet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannBekkFiske*TeltmuligheterBålplass/gruve*
Bade*Toalett*Sove uteSkogInfoplakater

 

* Fiske: Avventer tilbakemelding fra Time kommune.
* Bålplass/gruve: Det er flere grillgruver både ved vatnet og lenger «oppe» mot skogen.
* Bade: For sjekk av vannkvalitet, se Time kommunes nettsider.
* Toalett: Det er toalett tilgjengelig på parkeringsplassen.

 

 

Parkering
Parkering

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Tur for hele familien.Stor og romslig parkeringsplass i Sælandskogen, Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland. Like før sistnevnte stedsnavn er det skiltet til Sælandskogen. Parkeringsplassen er stor og romslig, det er også toalett tilgjengelig. GPS posisjon N58 42.633 E5 48.050.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Marikken og jeg på vei til Taksdalsvatnet.Det er høst i følge kalenderen, men vinteren må være like om hjørnet skal en følge gradestokken. Kald vind gjorde turvalget enkelt! Sælandsskogen byr på spennende og lune stier, flotte høstfargede trær og gammel urskog for å nevne noe. I tillegg er det også et rikt fugle- og dyreliv i dette naturreservatet.

 

 

 

 

 

 

 

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Over trebrua og videre til Taksdalsvatnet.Fra parkeringsplassen følger Marikken og jeg grusstien ned og over den lille bekken. Skogstien tar oss videre ca250m, her deler stien/veien seg. En kan høre bekken bruse, og det er hit vi skal, altså til høyre. Bekken krysses på bro. Dette var svært spennende, for her har Marikken lært at trollet (bukkene bruse) bor. Bekken renner forøvrig ut i Taksdalsvatnet.

 

 

 

 

 

 

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Nydelige høstfarger.Ferdselsåra går tydelig videre i skogen og opp til en gjerdeklyver, her skal en fortsette mot høyre. Turens andre informasjonstavle står her, legg gjerne inn et stopp her og les kjekk og nyttig informasjon om naturreservatet.

Den urete stien tar oss så parallelt videre ut langs Taksdalsvatnet.

 

 

 

 

 

 

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Marikken og jeg spiser god grøt med smør, sukker og kanel på.Målet for dagen og turen var hverken Blåfjellet eller Bjødnalia i dag. Nei, det var heller bare å være ute, kose oss og spise litt mat. Langs Taksdalsvatnet finnes det flere åpne sletter, eller mer skogkledde lier å finne «skjul i». Langs vannet er det flere grillgruver som vitner om at dette er en populær plass. Marikken og jeg kokte grøt. Det var stor suksess med litt «ekstra» sukker og smør på når en er ute på tur!

Tilbakeveien går i samme fotspor.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2016, dato 29.oktober.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Dette er et populært turområde med mye turgåere og barnefamilier – respekter båndtvangsbestemmelsene.
  • Vær oppmerksom på å gjøre opp ild nær skog, slik «lyder loven» (egne regler kan gjelde);
    Tenne bål / gjøre opp ild mellom perioden 15.april og 15.september
    Nye regler fra 1.januar 2016. Forbudsperioden er uendret, men istedenfor er det lagt til en setning som tilsier; "Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann". Med andre ord en "Det er lov og bruke hode og tenke selv" setning. En setning som også er viktig å merke seg er at forbudsområdet nå er endret. Fra å hete "i eller i nærheten av skomark" til "i eller i nærheten av skog og annen utmark". Dermed gjelder forbudet nå også for eksempelvis snaufjellet.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 


 

Bilder
Bilder

Bilde 1, Det er en nydelig høstdag langs Taksdalsvatnet.
Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Det er en nydelig høstdag ute.

 

 

Bilde 2, Bålkos hører med på tur!
Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Bålkos hører med til tur!

 

 

Bilde 3, Sælandsskogen byr på imponerende og flotte stier.
Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – På tur i Sælandsskogen.

 

 

Bilde 4, Enda en kjekk sti i Sælandsskogen.
Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Marikken og jeg er ute og leiter etter ugla eller reven...

 

 

 

Barnevennlige turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Sælandskogen – På hengekøyetur i spennende omgivelserBjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen Blåfjellet - Topp og rundtur i Sælandskogen Lyngaland kulturlandskap - Fra Sælandsskogen til Melsvatnet Melsvatnet - Telttur med mange muligheter Melsvatnet - Rundtur i rolige omgivelser Bursfjellet - Lettgått topp og rundtur fra Eikeland Høylandsfjellet - Lettgått fjelltopp med storslått utsikt Lyefjellet og Njåfjellet - Rundtur Åsenvatnet - En natt under åpen himmel Taksdalsvatnet - Padletur en fin desemberdag Blåfjellet - Topp og rundtur igjennom den trolske lia

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer