Du er her

Tur i Sola kommuneSola kommuneSola kommune er lokalisert nord på Jæren og grenser til nabokommunene Klepp, Sandnes og Stavanger. Ved Hafrsfjord finner vi den moderne kommunen, det har vært tidlig bosetning omkring i dette området, det finnes spor helt tilbake til eldre steinalder. Kommunen byr på flotte traseer langs kystlinjen, i tillegg finner du kanskje Norges flotteste sandstrender nettopp her? På solfylte dager fylles kystlinjen med turgåere, badegjester og mosjonister.

 


 

Det er 2 turforslag i Sola kommune. Alle turforslag er listet i stigende rekkefølge nedenfor, men du kan når som helst velge din sortering i vår underkategori.

 

Underkategori 
Velg gjerne sortering for din tur, trykk på et av ikonene.

Kategori - Fottur

 

 

 

 

Hver tur inneholder detaljer som lengde, tid, kart, bildegalleri og turbeskrivelse.

 

Jærkysten - Hellestø til Solastranden

Jærkysten – Fra Hellestø til Solastranden.Jærkysten mellom Hellestø og Solastranden, er gjerne den mest spennende og varierte etappen av dem alle, etter min mening. Traseen går i et variert og idyllisk landskap. En får en smakebit på blant annet flotte sandstrender, svære svaberg og unike bergarter. I tillegg anbefales det å ta en titt på det kjente steinansiktet.

Sett av 2,5t en vei på den 9,8km lange turen.
 

Jærkysten - Fra Friluftshuset på Orre til Hellestø

Jærkysten – Fra Friluftshuset på Orre til HellestøJærkysten byr på unike turmuligheter og kvaliteter, etappen fra Friluftshuset på Orre til Hellestø er ingen unntak. På solfylte dager strømmer badelystne til de mange og langstrakte strendene. Fiskerne står i kø langs utløpet av Figgjoelva som krysses på ei flott hengebro. Feistein fyr passeres før vi tråkker oss inn i Sola kommune og Hellestøstranda.

Sett av 3,5t en vei på den totalt 15,8km lange turen.
 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer