Du er her

Vagleskogen - Med topptur til Storevarden

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Vagleskogen – Med topptur til StorevardenVagleskogen er et populært turmål for store og små. I likhet med andre skogsområder er også Vagleskogen et lunt og trivelig sted, er du heldig ser du gjerne en harepus eller et rådyr langs løypa? Legg gjerne turen innom speiderhytta Zulu og ta en matbit på vei tilbake. Store deler av veinettet er belyst med lysløype.

Sett av 1t på rundturen som er på 4,8km.
 


 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4,8km rundtur
Merket:                        Lysløype (Sti til Storevarden)
Terreng:                      Grusvei / Sti (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Storevarden 75m.o.h

 

 

Parkering:

Vagleskogen – Parkering ved Sivilforsvarets anlegg.Parkering ved Sivilforsvarets anlegg i sørlig ende av Vagleskogen.

Fra Nærbø, kjør mot Bryne og videre forbi Serigstad og Kverneland. Etter Kverneland passeres Orstad og veien slynger seg igjennom rundkjøringen og videre over Foss Eikjeland. Fra Brua over Figgjoelva er det knappe 950m før det er skiltet mot Sivilforsvaret, følg veien i 900m forbi gårdsanlegg, hold til venstre og ned mot elva. GPS posisjon N58 48.181 E5 42.895

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Vagleskogen – Et lunt og trivelig stedTuren starter fra sivilforsvarets anlegg, Figgjoelva skiller anlegget og Vaglemoen. Turen starter brått opp og inn på den populære lysløypa, veinettet er fint og lettgått.

Parallelt med gjerde som barriere fra sivilforsvarets eiendom går løypa i nordlig retning inn mot selve "hovedringen". Det hugges og sages på ved i forskjellig kvantum, noen steder for å fjerne nedblåste trær.

 

 

 


Vagleskogen – Et lite myrlendt partiDet er mulig å gå lysløypa med barnevogn, veien er god og selvforklarende.

På kryss og tvers går det turstier i forskjellige fargekoder, noen er røde mens andre er hvite og blå. I tillegg til de mange ridestiene. Jeg følger lysløypa store deler av runden, med unntak av vestlig side ved det myrlendte partiet på kartet.

 

 

 

 


Vagleskogen – Det var en gang en harepusEn hvit hare ble observert litt uti myrområdet, det er ikke alltid en fordel å bytte til vinterdrakt. Den hvite pelsen gir lite kamuflasje slik som været er.

Terrenget er nydelig og fredfylt, jeg blir stående stille og følge med på harepus skjult mellom noen trær, tror jeg. Plutselig skvetter jeg til og harepus forsvinner i et forrykende tempo med sine store bakføtter ut av syne.

 

 

 

 


Vagleskogen – Speiderkoia ZuluHelt sør i skogen finner vi koia til speidergruppa Gand KFUK-KFUM, hytta har fått navnet Zulu. På en plakat like i nærheten opplyser speidergruppa at allmenheten er velkommen til å benytte seg av stedet, men husk speiderne har fortrinnsrett.

Tilbakeveien går langs Figgjoelva (Lona) og opp mot sivilforsvarets anlegg, men før jeg avslutter vil jeg opp på en liten topptur til Storevarden. På toppen står det oppført ei kommunikasjonsmast, dessverre er det dårlig sikt fra toppen pga tett skog. Veinettet ned langs østsiden av Vagleskogen benyttes for å ta seg ned til parkeringsplassen.

God Tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 11.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer